Vad lindrar vinterkräksjukan?

Ja jag kan ju säga som så här att vinterkräksjukan är på diss-listan rejält hos mig. I tisdags förmiddag började jag känna mig lite illamående på jobbet som slutade i panikspring till tåget, stänga in sig på tågtoan och kräkas hela tågresan hem (1 timme) för att fortsätta eländet ett dygn hemma. (Jag letade givetvis på konduktören och bad honom stänga av toan efter mig.) Kände mig ok ungefär ett dygn och vad händer, jo det börjar om! GAH! Jag överdriver inte när jag säger att jag kräktes minst en gång var femtonde minut. Bisarrt och sjukt äckligt. Nu har jag städat lägenheten grundligt två gånger och tvättat allt från kläder, filtar, handdukar. Ja allt för att få bort sjukdomskänslan. Jag har dessutom läst allt om maginfluensa och detta verkar vara det som lindrar bäst:

- Vätskeersättning, gör själv eller köp på apotek. Drick en matsked var 90:e sekund ungefär. Blanda i lite saft om smaken är otäck.
- Sprite light för att få annan smak i munnen. Samma här, matskedsvisa pytteklunkar eller bara skölj munnen med det. Betydligt mer lätt att kräkas än avslagen cola som man bara får ont i halsen av att kräkas upp. 
- A-fil i matskedsvisa klunkar när magen börjar lugna ner sig.
- Blåbärssoppa och avslagen cola när kräkandet är slut. Båda gör riktigt ont i halsen av att kräkas upp så var noga här att kräkandet verkligen är över!
- Vetebröd när kräkandet är slut. Bulle eller fralla. Små små tuggor.
- Ät lättsmält mat när magen är i ordning igen!
- Inga värktabletter eller sådant som stoppar upp diarren. Ut med eländet ist! Det är något kroppen vill bli av med och låt det ha sin gång. Det är över på ett par dygn, det är trösten.

Det var det tråkiga. Det underbara är att nu känner jag mig friskast i hela världen! Oövervinnerlig! Jag ska traska ut och tvätta av trädgårdsmöblerna och balkonggolvet nu tror jag för våren är ju banne mig här! Det blir helgjobb för att ta igen det jag missat i veckan men vad gör väl det. :-)

Ha det bäst allihop så hörs vi igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0