Köksfläktar och barnkläder

Hej på er! Medan ni drömmer om vackra mollysar kikar jag runt på... köksfläktar och diskbänkar. Phu! Om två veckor flyttar vi in i nya lägenheten och just nu ser den ut som ett bombnedslag. Allt är utkastat och det är ett tjockt dammlager överallt. Nästa vecka kommer förhoppningsvis golv, tak och väggar att vara färdiga. Samt större delen av köket. Veckan efter det bör ett av badrummen vara färdigt samt trösklar, lister, fönsterbrädor ditsatta. Ett badrum kommer att vara kvar att göra när vi har flyttat in men det tar nog bara någon vecka sedan innan det också är i ordning. Herregud vad skönt det ska bli när allt är klart! Jag har tagit semester första veckan i mars då jag bara inte kan leva bland kartonger. Känner jag mig själv rätt kommer allt att vara i ordning två-tre dagar efter inflytt. Men sedan är det piff osv som ska till och det får ta sin lilla tid även om jag AVSKYR att inte ha allt helt klart. Blir helt enkelt bra träning för mitt ordningspsyke. Haha!

Men för det måste jag väl erkänna att jag småkikar på mollysar... Velournissa som jag är vill jag ha fler sådana, gärna en ChillNorway också. Och en Mulberryväska (som jag ska unna mig när jag har uppnått ett speciellt mål), Mulberryplånka och en massa annat materiellt. Det är väldigt enkelt att säga att man shoppar mycket för att man älskar vackra saker men tyvärr är det ju inte så enkelt. Jag går hos en coach (genom arbetet men det blir att man talar om annat också då privatliv och arbete ju hänger nära ihop) och jag ska faktiskt ta upp detta med honom nästa gång vi ses. Varför i hela fridens namn jag utan att blinka kan shoppa loss för tusenlappar varje månad. Jag ruinerar mig inte för jag har tack och lov en bra lön men ändå. Idiotiskt är det nog faktiskt.

På tal om shopping är det en sak jag aldrig kommer att förstå; varför föräldrar köper märkeskläder till sina barn. (Nu menar jag inte några få finkläder utan de som köper dyra vardagskläder till barnen.) Barnen vet ju inte om kläders kostnad och blir tveklöst inte gladare för en tröja som kostar 1500 än en som kostar 200. Får jag barn någon gång kommer jag aldrig i livet att handla dyra kläder till dem. Ett sparkonto känns aningen vettigare att sätta in dessa pengar på, tror faktiskt att barnen tycker detsamma. Men så känner jag och uppenbarligen känner andra annorlunda ang sådant här och alla gör som de vill. Om det är någon som läser och som köper märkeskläder till sina barn, snälla förklara varför ni väljer att göra det ist för att spara pengarna till dem! I mina ögon handlar det om något skumt slags statusbehov hos den som handlar (undrar om någon skulle erkänna det...). För skitbra kvalitet behöver man väl inte köpa till små barn som hela tiden växer? Men jag har haft fel tidigare och kanske har det nu också. :-)

Nehej nu sova. Jag har ätit alldeles för mycket gotter ikväll så magen är helt utspänd. Söndag i morgon och tillbaka till goda matvanor. Nattinatt!


Kommentarer
Postat av: Linda G

Jag lägger nog ner mer pengar på barnenn ytterkläder. Där är det viktigare med kvalitèt om dom är ute mycket. En svindyr PoP-jacka får jag dessutom igen en del av pengarna på när jag säljer dom sen. Däremot dagiskläder som dom har inne känns inte nån större mening att betala massor för...

Sen får jag väl erkänna att min minsta kille har haft Armani Baby-kläder;) Till mitt försvar är dom köpta på 70% rea och sen använda och sålda med vinst. Ungen har till och med haft Armani-nappar;) Kram

2011-02-13 @ 08:34:00
URL: http://linda-gunnarsson.blogspot.com/
Postat av: Lindas stil

Ah, smart det där med ytterkläder! De bör ju vara hållbara ja. Nej jag bryr mig inte alls om hur folk klär sina barn jag blir bara skeptisk när jag möter en mamma med svindyr barnvagn, tokdyra märkeskläder på barnen (gärna blå till babypojken och rosa till babyflickan) osv. När det ska flashas liksom, sådana tycker jag är väldigt tydliga att urskilja från föräldrar som köper vissa kläder av andra orsaker. När de vill visa upp en speciell livsstil. Då hoppas jag att föräldrarna är svinrika nog att kunna lägga undan ett rejält sparkapital OCH göra roliga aktiviteter med barnen så att det inte bara är så att de ska kläs dyrt för att behaga föräldrarnas fåfänga eller vad man ska säga.

2011-02-13 @ 10:02:13
URL: http://hemmalinda.blogg.se/
Postat av: Anna Svensson Crona

Jag kan säga att för min del köper jag gärna, polarn, villervalla, Molo o andra "märkeskläder" och för min del är det så att de ska titta på honom för att det är "killen som alltid är fint kläd" istället för "killen som det är synd om för att han sitter i rullstol".That´s why!

2011-02-13 @ 10:07:57
Postat av: Forbid Me Not

Nej, tycker inte att märkeskläder+ barn går ihop. När de är yttepytte slits inte plaggen, när de är i skolåldern sliter de sönder plaggen på en vecka, oavsett pris...Däremot är det precis som Linda säger: ytterplaggen måste vara av kvalitet annars fryser ungarna, blir blöta, blir gnälliga och odrägliga och ledsna! De är ju ute så mycket mer än vad vi är. Det var ju inte igår som jag klättrade i en klätterställning direkt... Köper man bra ytterplagg kan man som sagt också sälja dem efter sista telingen använt dem!Kram!

Postat av: Nina

Eh knäpp jämförelse med fina kläder och en rullstol i en kommentar alltså. Barn ska vara barn. Det är det värsta som finns när småbarnsföräldrar gnäller på sina barn att "lek inte där, smutsa inte ner dina kläder, res på dig du blir skitig" När jag var liten så lekte vi minsann så att kläderna gick sönder.Barn är fan inte barn längre, tyvärr.Folk skall titta på mina nergrisade och smutsiga barn och tänka - Shit, de där ungarna måste ha haft det roligt ute idag."2011-02-13 @ 13:18:39
Postat av: Linda

Håller med till fullo. Låt barn vara barn! Inte en accessoar som ska matcha mamma... Kan förstå att man skojar till det en enstaka gång eller när det behövs kvalitet på t ex skor och vindjacka - men i det stora hela är det ofattbart.

2011-02-13 @ 15:50:54
URL: http://finest.se/sonnvik
Postat av: Madeleine

Jag köper generellt inte heller märkeskläder till mina tre barn, trots att de ärver av varandra. Däremot köper jag gärna riktigt bra kvalitet på ytterkläder då de måste kunna ärva dessa, och då gärna till exempel PoP eller Katvig, skannar dock av Tradera innan jag köper nytt. Köper gärna Katvig dock för övrigt också (helst rea/begagnat...) då dessa kläder är av ekologiskt material. Att köpa märkeskläder enbart för att visa omvärlden nåt ligger inte för mig :) Skulle aldrig köpa en tunika/klänning för runt tusenlappen till barnen, skulle ju för tusan inte våga låta de använda det då... Barn skitar ner sig och det ska de få göra! Så nej för min del är det begagnat eller nytt i ekologiskt material som gäller i första hand, i andra hand är det kläder från t.ex Lindex som har bra kvalitet på sina barnkläder.

kram

Postat av: Anna Svensson Crona

Nina

Ja men om var o varannan man möter vänder sig om o ibland kommenterar högljutt ens barn så förstår du nog mitt resonemang, men det hoppas jag du slipper (ha folk som stirrar o kommentarar alltså).Kan också garantera att ingen skulle bli lyckligare än jag om Axels kläder varit smutsiga och/eller söndriga! Men det blir de ju inte och ja det är min sorg och inget som jag begär att någon annan ska förstå eller respektera, men jag bara svarade varför jag har snygga kläder på sonen.Och jag snackar inte Amrani eller så utan polarn o Molo. Som ju i slutändan blir billigare än att köpa Kappahls barnkläder tex. De håller 5-6 tvättar sen får man slänga o köpa nytt. Polarn kan man ha en säsong o då är det ju billigare.

2011-02-14 @ 08:13:19
Postat av: Anna Svensson Crona

Amrani=Armani. Fast hade jag haft råd hade han gärna fått ha det på fasterns bröllop där han ska vara i näbbet (eller vad det nu heter)

2011-02-14 @ 12:03:09
Postat av: CLE

Jag älskar kläder o har alltid älskat kläder.

Mina numera vuxna söner tillhörde definitivt några av de mest välklädda både på dagis och i plugget. Dock har jag alltid varit rätt sparsam med att köpa för dyra märkeskläder, de är trots allt barn vi talar om och jag är säker på att vi som sätter nivån på deras medvetande om priser och märken. Om vi dissar HM och KappAhl gör de det, vilket de tar med sig till plugget vilket (inte alltid) kan leda till mobbing.

Klart man ska köpa fina kläder men jag har rätt svårt för denna märksehysteri på barnkläder som växt fram de senaste åren.

2011-02-14 @ 20:52:29
URL: http://www.fredagsmailsbloggen.se
Postat av: Nina

Anna Svensson Crona :Då ber jag om ursäkt. Jag begrep aldrig att du menade att din son satt i rullstol. Trodde du drog till med en märklig jämförelse, därav att jag reagerade. jag jobbar med en multihandikappad 3åring som sitter i rullstol just nu så vet jag hur det fungerar med blickar, ord och hånflin. Jag själv skulle aldrig vända mig om och titta eller stirra på någon i rullstol, man är ju så van så jag tycker faktiskt ibland att det är konstigt att gosa med barn som inte har något form av handikapp för man är så van med att de har en knapp i magen eller som min brukare har en stor baclofen pump ( likt en hockeypuck) inopererad vid magen.Det jag mer ville säga är att jag tycker det är så trist när föräldrar ska bräka varandra ( som det faktiskt känns som de gör) med att sätta på den ena ungen efter den andra svindyra kläder, sen har de knappt råd med andra viktiga saker som barnen behöver.Det är lite som en del tjejer/kvinnor fungerar. Är man alltid välklädd och piffig, så är det ju ingen som ser skillnad ifall man är iväg på någon tillställning eller fest. De är ju så vana att se en uppsminkad,välklädd, alltid i ordning.Och det kan jag väl ändå tycka att det är lite poängen. Att någon ska se att man lagt tid för att bli fin. Aja nuu yrar jag ut från ämnet. Nu hoppas jag din son trivs med näbbeuppgiften i alla fall :O)

2011-02-15 @ 10:24:20
Postat av: Anna Svensson Crona

Nina

Jag skrev kanske otydligt. Sak samma jag skrev alltså utifrån min egen situation annars hade jag INTE skrivit en sån jämförelse, det hade ju varit helmärkligt. o ja jag kan skriva en hel roman om konstiga incidenter, men det tänker jag inte...Håller med, det ska synas att man ska på fest! o ja sonen kommer nog gilla det o han kommer vara fin. men det blir fina kläder som går o ha i vardagen sen.

2011-02-15 @ 10:48:15
Postat av: Smakfullt Kvinns

" Varför i hela fridens namn jag utan att blinka kan shoppa loss för tusenlappar varje månad "Jag har själv lite samma dilemma... Min hypotes är (utifrån KBT tänk ) Att det handlar om att man förstärkt utav de nya attributen/rekvisitan. Man blir uppmärksammad av både sig själv och andra. Man känner sig fin, andra bekräftar detta... Det känns helt enkelt väldigt bra. Dessvärre kan vi inte gå omkring i detta lyckorus hela tiden så hjärnan tillåter detta bara en kort stund... Sen är det dags för nya vackra saker ...

Inget vetenskapligt i detta men en hypotes...Barnkläders tid är förbi... Nu styr de själva och äpplet faller dessvärre inte så lång från trädet.

2011-02-16 @ 18:57:31
Postat av: Laina Kristoffersson

Vanliga kläder har faktiskt Ullared både fina och prisvärda kläder.. :P Men har då fortfarande bara provat bebis kläderna då Liam bara är 5 månader.. Men har köpt mycket fint där.. :) så roligt när man kan köpa så mycket mer kläder för pengarna än i vanliga butiker. ;)

2011-02-22 @ 20:50:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0