Bilsemester i Europa

Jo jag har ju varit på bilsemester ja och först måste jag börja med att berömma BMW:s service. Vi lämnade in vår bil för att de skulle fixa en grej de hade missat när vi bytte våra halvljus nyligen. Vi lämnade in bilen dagen innan semestertrippen med löfte om att vi skulle få felet åtgärdat så att vi kunde hämta vår bil kvällen innan vi skulle åka. När sambon ringde BMW vid 17,30 för att höra när vi kunde komma blev de helt bestörta. De hade missat vår bil och ist erbjöd de oss en hyrbil hela semestern. For free (vi betalade såklart bensinen). 500 mil. Tack tack! Inget slitage på vår bil alltså. Så vi brummade iväg med en sprojlans ny BMW!
 
Dag 1 åkte vi från Örebro till Berlin. Vi var framme på kvällen och då gjorde vi stan. Lite trötta i mössan men man piggnar ju till av all liv och rörelse. Dag 2 åkte vi till München där vi sov en natt, och såklart gjorde vi den staden några timmar på kvällen, för dag 3 inleddes med ett besök på koncentrationslägret Dachau. Där gick vi en guidad tur på 2,5 timme och efter det gick vi runt i säkert 2 timmar till för att se allt, läsa alla tavlor med information osv. Efter det mådde vi ganska dåligt och vi var rätt tystlåtna när vi åt lunch den dagen kan jag lova. Efter Dachau åkte vi genom Österrike, Slovenien och vid 23,00 på kvällen var vi framme i Vrsar i Kroatien där vi bodde i 5 nätter. Ingen av oss är så mycket för att sola och bada mer än ett par dagar (hey - det är ju dessutom farligt!) så vi gjorde verkligen byn vi bodde i. Blev långa vandringar på dagarna och bad och god mat på kvällarna. Jag hade bokat hotell med gym så jag sprang på löpband några gånger men herregud vad varmt det var trots luftkonditionering! Gymansvarige var iaf imponerad och sa "you're a distance runner?". Haha! Inte direkt men i den värmen bet jag kanske ihop mer än många andra och kämpade på. Bra träning för hjärtat. Vi åkte in till en lite större stad som heter Pula en heldagför att kika på deras kända amfiteater (vi var därinne i över två timmar med autioguide, skitbra!) och de antika byggnader och statyer som finns i staden. HELT otroligt! Men i övrigt var Pula en rätt ful stad.
 
Efter 5 nätter i Kroatien styrde vi kosan mot Nürnberg där vi bodde en natt. Den staden kikade vi inte på utan vi tog det lugnt på hotellet. Dagen efter åkte vi till Postojna i Slovenien för att titta på världens största droppstensgrotta. HELT underbar! Den guidade turen var urbra och man blev minst sagt hänförd av de vackra salarna. Det finns ett djur där, olm, som man måste passa på att se. En ödla som lever långt inne i grottorna som är helt genomskinlig och blir uppemot 100 år gammal. Finns en rätt kul historia om denna människoliknande ödla också.
 
Efter Slovenien åkte vi åter genom de (spö-)regniga alperna och stannade en natt till i Berlin. Den eftermiddagen/kvällen gick vi nog säkert 1,5 mil för att se så mycket som möjligt. Ja och sedan brummade vi morgonen efter från Berlin till Örebro.
 
Vi har sett MASSOR! Vi har fått ut så himla mycket av semestern men utan att stressa det minsta. Vi har njutit av sol, bad och god mat men har samtidigt sett till att ta del av den lokala historian där vi har befunnit oss, läst på lite och engagerat oss i att försöka förstå hur och varför saker är som de är. Eller var som de var när det gäller t ex Dachau och de antika byggnaderna i Pula.
 
Jag trodde inte att bilsemester skulle vara något för mig. Jag är uppväxt med det men då inom Sveriges gränser (har sett i princip halva Norrland som barn). Åker man så långa etapper som vi har gjort nu kan inte den ena sitta och sova eller ha lurar i öronen. Jag tror att man måste samarbeta, vara sociala. Den som kör kan bli trött, då är det ju bra om passageraren kan fånga upp och vice verca. Det blir lite långtråkigt att sitta bredvid på t ex autobahn så man får som sagt hjälpa varandra och inte vara självisk. Det har gått jättebra och har varit väldigt kul och intressant. Man hinner ju diskutera igenom ett och annat när man sitter i en bil 8 - 14 timmar en dag!
 
Igår gjorde jag en bok över semestern, alltså på en fotofirmas hemsida där man lägger in bilder och text. Den blir ta mig tusan nästan som en lärobok för jag la in en massa intressant, vad jag tyckte, fakta om fotona. Tog några timmar kan jag lova.
 
Jag kan tyvärr inte bjuda på så många foton för vi ser till att någon av oss alltid är med på alla bilder. Blir ju roligare så. Men några har jag skakat fram!
 
Överst: amfiteatern i Pula.
Bild 2: Krematoriet i Dachau
Bild 3: vy över Vrsar i Kroatien
Bild 4: Postojnagrottan i Slovenien. Den vita stenen är alltså flera meter hög!
Bild 5: Brandenburger Tor i Berlin
 
 
Vi har börjat småplanera nästa semester. Som det ser ut nu lägger vi resan på två veckor och då ska vi åka genom Polen för att besöka Auschwitz och så blir nog slutdestinationen södra Kroatien. Vi ska åka över till Venedig också, ingen av oss har varit där. Går jättesmidiga flygbåtar från olika städer i Kroatien så man kan åka dit tidigt på morgonen och komma tillbaka sent på kvällen.
 
Blev ett långinlägg, eloge till den som orkade läsa hela! :-)
 
Stilmässigt har jag gått i förra sommarens joggingskor (maskintvättade först såklart), 3/4-byxor och linne mesta delen av tiden. Very foxy.

Armband

Jag har sedan en tid varit lite småbesatt av armband. Bekväma armband. Som de nedan. (Går inte att vända bilden av någon jäkla anledning.) Jag har några andra favoriter, detta och detta. Något av dessa bär jag i princip dagligen.
 

Utgång

I går var det utgång med en tjejkompis och jag hade verkligen ingen aning om vad tusan jag skulle ta på mig. Det var kvavt så något som var svalt fick det bli. Nedifrån: skor Jeffrey Campbell, haremsbyxor från Ewa i Walla, tubtopp och kavaj H&M.
 

Bikinibilden

Halli hallå! Jag har kommit hem efter ca 1,5 vecka och 500 mil lång bilsemester genom Tyskland, Österrike, Slovenien och Kroatien. En helt magiskt bra semester. Mer om det i ett annat inlägg. Kanske. :-)
 
När jag kom hem i lördags kikade jag igenom Facebook och såg bilden på den kraftiga tjejen i bikini som har fått galet många likes vilket såklart är positivt på ett sätt, negativt på ett annat. Positivt på så vis att ingen ska hämmas att visa sig i bikini. Allt för många tjejer, oftast tonåringar, har extrema komplex för sina kroppar och undviker situationer just pga komplexen. Det är sorgligt. Jag var själv sådan i tonåren och en bit upp i åldern och kan än i dag ha svårt för att droppa kläderna helt obehindrat och rusa genom en folkmassa på stranden och kasta mig i vattnet. Men jag gör det, jag låter mig inte hindras av gropar i låren, mullig mage eller vad det nu må vara. Så alltså, på det sättet är uppmärksamheten med denna bild urbra! Stor applåd till denna tjej som kanske har fått andra kraftiga att känna att de ska lägga sina komplex åt sidan och ist njuta av sommaren och att de har välsignats med en kropp som fungerar. Men när jag sedan läser kommentarerna till bilden om att det är så bra och sunt med "kurviga ideal" blir jag förundrad. Tjejen är överviktig, inte kurvig. Övervikt är osunt och direkt farligt för kroppen. Precis lika farligt, fast på andra sätt, som att vara för smal. Så på så vis är bilden väldigt negativ.
 
Jag är fö lite trött på det där med att det klagas på smala men tjocka hyllas för att de minsann njuter av livet och inte späker sig med mat och ständig träning. Men sanningen är att en ständig "njutning" bryter ner kroppen. Det är farligt och kan leda till sjukdomar som är direkt dödliga. Mitt råd - var rädd om er kropp. Det är inte bra att späka sig och det är inte bra att göda sig. Tyck om er kropp och var snäll mot den. Kroppen är inte gjord för att vara stilla och den är inte gjord för att ständigt gå på högvarv. Lagom. Balans. Sunt förnuft bör råda och har man inte det får man ta till kunskap. BMI är en måttståck som fungerar på de allra flesta (inte kroppsbyggare), att hålla sig inom normalkurvan där mår kropp och själ bra av.

Investering

Denna dagens klädtrasa symboliserar en av de saker jag gör när jag är ledig. Tränar. Här innan löpträning men det kan lika gärna vara styrketräning eller danspass. Jag äter så jädra mycket skräp så en av anledningarna är att jag måste balansera upp det på något sätt. Men det är inte främsta anledningen. Jag mår underbart bra när jag tränar! Det är kul under tiden och känslan efteråt är smått fantastisk. Att känna hur man blir starkare och starkare är ren eufori! Det är viktigt att ta hand om sin kropp. Nu är det "inne" med mindfullness och jobb med sin självkänsla och det är jättebra. MEN, man får inte glömma bort kroppen. Det är jobbigare att ta tag i så jag förstår att många lägger det åt sidan och ist satsar på att läsa böcker av Kay Pollak eller hur man äter enligt LCHF. Jag också periodvis! Men i långa loppet räcker det inte och trägen vinner - det krävs ansträningning för god hälsa. Det går aldrig att komma ifrån. Kroppen ska bära oss tills vi blir gamla och då får man investera i lite svett. Och visst är det väl värt det?
 

Doftljus

Oj vad blogg.se ser annorlunda ut i redigeringsläge! Spännade! Jag tänkte rekommendera ett doftljus idag, så spännande är jag. Jag knarkar Yankee Candles men härom veckan fick jag ett nytt ljus av min mamma från Wood Wick som är helt ljuvligt! De är rätt dyra men doften är ljuvlig och de räcker länge. Tror att just storleken jag fick skulle räcka 100 timmar. Bra bra.
 

Svart och prickar

Fin Ewa i Walla-kjol från Linolin till nya skorna från Jeffrey Campbell. Perfect match! Till det en topp från H&M som jag tror jag betalade 30 kr för. Sånt gillas.


Målet är nått!

Ikväll nådde jag, med råge, mitt träningsmål att springa 1 mil utan att stanna. Jag sprang 10,7 km och är toknöjd! Nästa mål blir väl att förbättra tiden men det målet väntar jag lite med. Som jag tidigare har skrivit, att sätta långsiktiga mål som bryts ner till kortare delmål är ett vinnande koncept! Jag har alltid avskytt att löpträna och har riktigt dålig grundkondition. Så kan jag kan alla, där med basta.

Nu ska jag spara ihop pengarna till den väska som jag lovade mig själv skulle bli min mil-belöning. För det är viktigt med belöningar också. Både själsliga och iaf för mig - materiella. :-P


Jeffrey Campbell

Och så är de äntligen här, Jeffrey Campbell-skorna med svart sula och klack. SOM jag har letat! Men det var värt besväret för ty tusan vad snygga de är. Jag hade likadana med träfärgad klack och sula som jag aldrig kom överens med så det paret sålde jag och pengarna för dem gick till de här. Bra affär.


Ansiktstvätt

Att tvätta ansiktet är tråkigt, OCH superviktigt om man vill ha en fräsch hy, så är det bara. Jag är noga med ansiktsrengöring, att ha rätt ansiktskrämer, att inte ha foundations som täpper till porerna osv men just det där med att tvätta av smink är supertrist. Sååå, jag använder sådana här ansiktsservetter. Jag tar två varje gång för att verkligen få bort alla make up-rester. Tips tips om ni är latmaskar inom detta område precis som jag!


Klocka

Jag sitter på ett tåg, därav de extra suddiga fotona. Tänkte att jag ju kan ta en bild av vänster arm också där förlovningsringen från Hand of Sweden tronar tillsammans med dagens klocka, en retro sådan från Fossil.

 

 


Armband

Armband är kul. Jag gillar inte dingliga sådana man fastnar i allt med utan är en humanity-användare utan dess like. Eller sådana här från Hultqvist, Icon och ett från en indisk affär.

 

 


Nytt från Ewa i Walla

De här fina byxorna från Ewa i Walla har jag på mig idag. Jag älskar haremsbyxor så jag föll som en fura när jag såg de här. Köpta hos härliga Linolin vars service är fenomenal. Ha en härlig lördag!Helgkul!

I morgon styr jag kosan till en av mina absolut närmaste vänner Linda för partaj med musikgänget. Linda arbetar som låtskrivare och artistmanager (åt bl a Dilba under Melodifestivalen, skivaktuella Belle) och på hennes fester är det ju då musikfolk. Jag kommer aldrig att glömma en fest hon ordnat för flera år sedan där jag glad i hågen rappade lite på måfå, men alldeles för länge, för en jättetrevlig kille (som förmodligen bara ville att jag skulle sluta iom att jag verkligen inte kan rappa eller sjunga)... som skrev musik ihop med E-type berättade Linda fnittrande lite senare på nattkröken. Ups. Sååå, den som inte sjunger karaoke på de festerna numera är jag.


En tydlig målsättning

Jag är en sådan som arbetar efter mål. Mitt arbete har det som en del av sitt koncept - att sätta kortsiktiga och långsiktiga mål. Det vet man är nyckeln till framgång och jag förvånas ständigt över att inte fler arbetar så. Typ alla. Speciellt inom min branch där man kan påverka ungdomar tidigt så att de sedan arbetar framgångsrikt framöver. Personligen sätter jag alltid dagsmål. Jag har en to do-list som jag måste utföra innan jag får gå hem. Jag delar upp den i förmiddagslista och eftermiddagslista och tar det jag tycker är jobbigast på förmiddagarna. Det brukar fungera fint! Jag anar att jag inte ens skulle få hälften gjort på dagarna om jag inte hade mina kortsiktiga mål, och långsiktigt skulle det gå åt skogen. Nu tror ni säker att jag är en människa med jordens struktur och en massa go. Det är helt tvärtom, jag är sjukligt lat. Och därför tvingar jag mig till mina kortsiktiga mål för jag vill må bra, gå framåt i karriären och leva med så lite stress i vardagen som möjligt. Man måste anstränga sig, framgång och välmående kommer inte gratis. Så tips till alla er som tar dagen som den kommer och som sedan också blir stressade över det ni inte hinner göra - arbeta efter mål! Ingen idrottsman i världen skulle ta sig till OS, VM eller vad det nu må vara om de inte arbetade efter just långsiktiga mål som bryts ner till kortsiktiga. Det är ett faktum, ingen teori.

Jag har ofta projekt på gång. Förra sommaren var det LCHF som var kul men inte riktigt för mig. Nu är det löpträning. Mitt mål är att springa en mil innan sommaren är över och idag toppade jag mitt utomhusrekord genom att springa 7,5 km. Bra skit. Snart är jag i mål!

Jag har ett väldigt krävande arbete med många områden jag ansvarar över samt är borta långa dagar, ofta 11-12 timmar med resor till och från jobbet. Utöver det pluggar jag 20 % och ska så göra i 2,5 år till. För att klara det utan att bli stressad måste jag ha en plan. För mig är det to do-listor och så är jag noga med träning och mat. Till hösten ska jag även ta tag i sömnen som jag slarvar med. Inte bra. För en lat människa som jag är struktur viktigt. Det är så himla lätt att falla för frestelsen att ligga på sofflocket flera timmar, gå ner till affären och köpa yoghurt och mackor ist för att laga näringsrik mat, hoppa över träningen när det regnar ute. Och visst, så kan man ju göra och så gör jag ibland! Men på köpet får man stress och ohälsa. "Iblandet" får inte ta över utan ska vara just ibland. Balans är mitt ledord. Lagom av allt tror jag är det bästa. Så försöker iaf jag leva, oftast går det men ibland drabbar livet en och man får planera om. För den enda som bestämmer i ens liv är man själv. Inte det som händer runtomkring en utan hur man tacklar det som händer. Kay Pollaks visdomsord som jag helt och fullt håller med om.


En dagens

Så här såg jag tydligen ut idag; skor Swedish Hasbeens, byxor egen design, topp H&M, väska Mulberry. Slappt och skönt. Och suddigt.


Elisabeth Arden

Någon mer än jag som är helt fast i Elisabeth Ardens Eight hour cream? Den för läpparna. När de kom i färg jublade jag och i vanlig manisk ordning har jag nästan alla färger. Plommon har jag hoppat. Och jag älskar dem! Att det är solskyddsfaktor i gör ju verkligen ingenting heller. Jag köpte den ena, honey, till mamsen som hon ska få i morgon. Anar att det blir en favorit även för henne. Tips - på Kicks har nedsatt pris på dessa just nu. Bra iom att de är rätt dyra.RSS 2.0