Bikinibilden

Halli hallå! Jag har kommit hem efter ca 1,5 vecka och 500 mil lång bilsemester genom Tyskland, Österrike, Slovenien och Kroatien. En helt magiskt bra semester. Mer om det i ett annat inlägg. Kanske. :-)
 
När jag kom hem i lördags kikade jag igenom Facebook och såg bilden på den kraftiga tjejen i bikini som har fått galet många likes vilket såklart är positivt på ett sätt, negativt på ett annat. Positivt på så vis att ingen ska hämmas att visa sig i bikini. Allt för många tjejer, oftast tonåringar, har extrema komplex för sina kroppar och undviker situationer just pga komplexen. Det är sorgligt. Jag var själv sådan i tonåren och en bit upp i åldern och kan än i dag ha svårt för att droppa kläderna helt obehindrat och rusa genom en folkmassa på stranden och kasta mig i vattnet. Men jag gör det, jag låter mig inte hindras av gropar i låren, mullig mage eller vad det nu må vara. Så alltså, på det sättet är uppmärksamheten med denna bild urbra! Stor applåd till denna tjej som kanske har fått andra kraftiga att känna att de ska lägga sina komplex åt sidan och ist njuta av sommaren och att de har välsignats med en kropp som fungerar. Men när jag sedan läser kommentarerna till bilden om att det är så bra och sunt med "kurviga ideal" blir jag förundrad. Tjejen är överviktig, inte kurvig. Övervikt är osunt och direkt farligt för kroppen. Precis lika farligt, fast på andra sätt, som att vara för smal. Så på så vis är bilden väldigt negativ.
 
Jag är fö lite trött på det där med att det klagas på smala men tjocka hyllas för att de minsann njuter av livet och inte späker sig med mat och ständig träning. Men sanningen är att en ständig "njutning" bryter ner kroppen. Det är farligt och kan leda till sjukdomar som är direkt dödliga. Mitt råd - var rädd om er kropp. Det är inte bra att späka sig och det är inte bra att göda sig. Tyck om er kropp och var snäll mot den. Kroppen är inte gjord för att vara stilla och den är inte gjord för att ständigt gå på högvarv. Lagom. Balans. Sunt förnuft bör råda och har man inte det får man ta till kunskap. BMI är en måttståck som fungerar på de allra flesta (inte kroppsbyggare), att hålla sig inom normalkurvan där mår kropp och själ bra av.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hear! Hear! (Som i brittiska parlamentet när man gillar något - Hark! Hark! sa man förr.)

Svar: :-)
Om bloggerskan

2012-07-30 @ 00:57:33
URL: http://jourdepierre.blogg.se
Postat av: Anne

Håller med till 100% i allt du skriver!
Kram

Svar: Vad kul! Verkar som att alla bara hyllar själva grejen utan att tänka på hälsan. Hm. Kram tillbaka!
Om bloggerskan

2012-07-30 @ 10:19:26
URL: http://hornsgatansros.blogspot.se/
Postat av: Sten Ottosson

Hej Linda!
Vad menas med ditt svar?

2012-08-02 @ 09:59:57
URL: http://jourdepierre.blogg.se/
Postat av: Sten Ottosson

Förresten - googla på Hark Hark the lark

2012-08-02 @ 10:07:29
URL: http://jourdepierre.blogg.se/
Postat av: AnnaSC

http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/det-handlar-om-min-frackhet-att-vara-stolt-over-mig-sjalv

jag ser då inte henne som tjock! hon har en rätt normal kropp. nej inte catwalksmal

Svar: Hälsomässigt är hon nog tjock är jag rädd. Enl BMI. Men jag tycker det är vackert med fylliga former, tyvärr inte så hälsosamt.
Om bloggerskan

2012-08-20 @ 08:30:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0