En tydlig målsättning

Jag är en sådan som arbetar efter mål. Mitt arbete har det som en del av sitt koncept - att sätta kortsiktiga och långsiktiga mål. Det vet man är nyckeln till framgång och jag förvånas ständigt över att inte fler arbetar så. Typ alla. Speciellt inom min branch där man kan påverka ungdomar tidigt så att de sedan arbetar framgångsrikt framöver. Personligen sätter jag alltid dagsmål. Jag har en to do-list som jag måste utföra innan jag får gå hem. Jag delar upp den i förmiddagslista och eftermiddagslista och tar det jag tycker är jobbigast på förmiddagarna. Det brukar fungera fint! Jag anar att jag inte ens skulle få hälften gjort på dagarna om jag inte hade mina kortsiktiga mål, och långsiktigt skulle det gå åt skogen. Nu tror ni säker att jag är en människa med jordens struktur och en massa go. Det är helt tvärtom, jag är sjukligt lat. Och därför tvingar jag mig till mina kortsiktiga mål för jag vill må bra, gå framåt i karriären och leva med så lite stress i vardagen som möjligt. Man måste anstränga sig, framgång och välmående kommer inte gratis. Så tips till alla er som tar dagen som den kommer och som sedan också blir stressade över det ni inte hinner göra - arbeta efter mål! Ingen idrottsman i världen skulle ta sig till OS, VM eller vad det nu må vara om de inte arbetade efter just långsiktiga mål som bryts ner till kortsiktiga. Det är ett faktum, ingen teori.

Jag har ofta projekt på gång. Förra sommaren var det LCHF som var kul men inte riktigt för mig. Nu är det löpträning. Mitt mål är att springa en mil innan sommaren är över och idag toppade jag mitt utomhusrekord genom att springa 7,5 km. Bra skit. Snart är jag i mål!

Jag har ett väldigt krävande arbete med många områden jag ansvarar över samt är borta långa dagar, ofta 11-12 timmar med resor till och från jobbet. Utöver det pluggar jag 20 % och ska så göra i 2,5 år till. För att klara det utan att bli stressad måste jag ha en plan. För mig är det to do-listor och så är jag noga med träning och mat. Till hösten ska jag även ta tag i sömnen som jag slarvar med. Inte bra. För en lat människa som jag är struktur viktigt. Det är så himla lätt att falla för frestelsen att ligga på sofflocket flera timmar, gå ner till affären och köpa yoghurt och mackor ist för att laga näringsrik mat, hoppa över träningen när det regnar ute. Och visst, så kan man ju göra och så gör jag ibland! Men på köpet får man stress och ohälsa. "Iblandet" får inte ta över utan ska vara just ibland. Balans är mitt ledord. Lagom av allt tror jag är det bästa. Så försöker iaf jag leva, oftast går det men ibland drabbar livet en och man får planera om. För den enda som bestämmer i ens liv är man själv. Inte det som händer runtomkring en utan hur man tacklar det som händer. Kay Pollaks visdomsord som jag helt och fullt håller med om.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Himmelska människa!

2012-07-07 @ 12:38:04
Postat av: Anonym

Hej,Jag tror att skillnaderna i förmåga att arbeta effektivt är avgörande här och större än de flesta inser. Någon sa om Ulf Lönnkvist, sedermera minister och landshövding: ”Visserligen är han tramsig ibland, men sätt honom framför ett skrivbord och han rensar det på nolltid!” Jag tror att Du också är bra på det!

2012-07-08 @ 10:22:16
Postat av: Anonym

- vara tramsig alltså

2012-07-08 @ 11:34:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0